Wednesday, 24 October 2012

Love you a little bit more


당신이 나 꿀 전화 할 때 조금 더 당신을 사랑해
당신이 내 손을 잡아 때 조금 더 당신을 사랑해
니가 날 포옹 할 때 조금 더 당신을 사랑해.

나는 조금 더 당신을 사랑해. 매일.


당신을 만난 적이 있다면, 난 당신을 좋아하지 않아요.

내가 당신을 좋아하지 않은 경우 당신을 사랑하지 것입니다.

내가 당신을 사랑하지 않은 경우 당신을 후회하지 않을 거에요.

하지만, 내가 그랬어 그리고 언제 까지나 그럴

---

당신을 사랑하는 것은 잘못된 경우 바로되고 싶지 않아!

---

당신을 사랑하는 것은 범죄합니다. 당신의 마음에, 내 인생에 수감하고 싶습니다.

---
난 당신을 사랑 해요.지방 아이가 케이크를 좋아 것처럼.
---
당신은 나이가 1000 년이있는 경우, 난 그냥 9백99년과 364일를 원하는, 나는 당신없이 일을 사는 필요가 없습니다

Saturday, 6 October 2012

terima kasih sayang

awak .. terima kasih hadir dalam hidup saya ..awak sangat bermakna bagi saya , awak bagi segala nya 1st time .. saya sudah terlalu cinta kan awak .,. sampai sanggup saya korbankn segalanya . hanya untuk awak .. tapi sekarang awak sudah pergi . kini pergi mencari yang lain . ya . mungkin awak perlukan kebahagiaan ,dengan saya awak sengsara atau mungkin kebahagiaan saya yang bagi kat awak ta cukup.. saya bahagia tengok awak bahagia .. sapa nak orang die sayang sedih2 kan .. so buat la apa awak nak buat . saya redho .. mgkin ni perngorbanan paling berat saya lalui .. tapi tape . demi awak .. biarkan saya kat sini menangis sorang2 .. saya nangis tape . saya tanak awak nangis .. moga kehadiran cinta baru awak membuatkan awak gembira ye .. memang siap la lau saya tengok awak sedih lagi .. maaf awak . sebelum ni saya 100% jaga awak .. lepas ni saya takkan jaga awak macam selalu .. saya akan biarkan awak sendiri . sebab ni keputusan awak . awak yang mahu kehidupan awak sendiri tanpa memikirkan perasaan orang lain .. so .. maaf ye sayang .. tiba masanya aku pergi jadi diri aku yang kau kenal .. aku tiada arah tujuan . terima kasih ,.

Tuesday, 25 September 2012

takdir

dulu aku selalu merungut kat mak aku, aku nak blaja (act aku tasuke blaja pon) tapi sekurang2nyer otak aku berjlan la jugak dripada terperap dalam uma selama setahun lebih jugak gak .. and now impian aku tercapai .. sekarang aku belajar at inpens international college .. college ni cara mempelajaran die tak brape bagus sebab banyak menyentuh soal keagamaan daripada kepandaian/kemahiran seseorang,bukan maksud aku agama ta boleh masuk, tapi jangan lah berlebihan . kami nak blaja dengan penuh kenyakinan,keselesaan .. baik jadikan "sekolah" ni "sekolah" agama je ..peraturan sangat ketat ... kalau tahu aku tanak masuk sini .. baik aku masuk kolej at luar negara .. dorng lebih penting kan pelajaran tade lah kusut kepala ni .. yang ni buat orang stress . pelajaran down .. siyesly .. aku tertekan sekarang ..nasib baik ada dia .. dia?? sape tu? k . aku story . aku dipertemukan dengan seseorang . asalnya kami kawan .. dan tatau lah camne leh tercouple .. atas dasar suka sama suka .. mungkin ni jodoh . alhamdulillah .ada hikmahnya berlaku semua ni .. aku dengan dia mungkin ditemukan untuk menjaga satu sama lain .. ye ah . sepanjang aku kat sini .. die lah banyak pujuk aku untuk teruskan pelajaran aku .dan aku care about her . :) .. tapi masih ada yang tak puas hati atas hubungan kami berdua ... eish .. ttau la nak cakap apa .. hubungan yang kau kata salah ni sebenarnya tak salah pun .. Allah tahu apa kami buat .. die lebih tahu daripada kau. so tak perlu la judge2 kami ye .. masing2 ada kelemahan ..  dan untuk awak (F) thanks atas segalanya . awak jaga saya dengan baik sekali .. saya amat hargainya .. insyaallah satu hari nanti giliran saya untuk lakukan apa yang awak lakukan untuk saya .. saya selalu mohon kepada Allah agar tidak putuskan hubungan ni..kerana saya ingin bersama awak sampai akhir waktu .. jika awak kahwin sekali pon saya tanak relationship kite berakhir sebagai "loving bestfrriend" . . i love you ayeen

Sunday, 16 September 2012

sekarang da 3 bulan aku study ,, sedikit demi sedikit aku hilangkn perasaan aku kat die ,, hakikatnye masih ada lagi , mulut kata lepas,,tapi hati .. damn! "asl kau degil sangat pang kang !"
dah . tutup story pasal uh .. ni aku nak mengadu lak .. aku nak ngadu pasal tempat belajar aku .. aku sangat tertekan.. hampir tiap hari aku menangis tau .. mana tak nyer , korang bayangkan arini die aja ABC,123 tibe2 esok kena wt karangan 350 pth perkataan ..then tibe2 ade exam,dan kne siapkn tugasan.. huhu .. tu cme bygn je .. tde la die aja aq abc .. siyesly aku mgku skg aku cme minat terhdp rmbut,fashion lelaki .. aku msuk sini .. sume ttg girl boy not allowed ="= . mne ta parah aku! nak tanak aku teruskn la jugak .. dengan sokongan orang tersyg .. aku hampir berjaya siapkn tugasan aku .. ni hati aku msih ta tenang tau . psl tugas aku ta siap2 ag .. dan pling aku risau skg .. bfday aku da nk dekat .. aku tana balik dorm !! argh ! runsing2 !

Wednesday, 30 May 2012

the best moment !!

salam . hehheehhehehehee (senyum lebar nie) .. nak tahu? dlm tempoh sminggu .. kenangan yang terbest ah dalam hidup aku . macam2 jadi .. yang paling best . aku dapat jumpa semua anak buah sepupu aku . family dorang mmg sporting . siyes . aku ta sangke giler aku ade cousin2 yang macam nie . lepak sampai 5 pagi kat kedai makan .. mmg ta kira tua ke muda . semua join .. mkan di meja panjang . smpai meja at kdai uh ta ckup kitorng na duduk . hahahaha ... !! .. aku tak kan lupa kan kenagan ni . aku rasa nak lagi ! ^_^ "gambar di atas di ambil pada pukul 4 pagi <3" i want to say here .. i love u all .. :D

Monday, 30 April 2012

skoliosis

Assalamualaikum . hm . kat sini zazrien nak memberitahu .bukan nak mintak simpati. sekadar untuk pengetahuan .ramai disekeliling zazrien yang tak ambil kisah pasal  orang yang "abnormal" macam ni.so ini sedikit info untuk korang..(pada yang nak tahu je lah.yang tanak tahu.. terserah . tidak paksaan disini) :)
+ Tulang belakang yang normal mempunyai 3 lengkung:
   >leher bahagian belakang
   >belakang atas,serta
   >belakang bawah
+ Lengkung ini boleh dilihat dari padangan sisi,tetapi apabila dilihat dari padangan belakang,ia kelihatan lurus.
+skoliosis adalah kelainan pada rangka tubuh yang berupa kelekungan tulang belakang,dimana berlaku pembengkokkan tulang belakang ke arah kiri dan kanan.
+ Tulang belakang akan berbentuk huruf s atau c.
+ Kira-kira 1/10 hingga 1/20 kanak-kanak perempuan mempunyai skolisis semasa tempoh membesar (umur 9-14) . namun begitu ,kebanyakan sederhana dan tidak memerlukan rawatan.
+ Skoliosis kurang dihadapi dalam kalangan kanak-kanak lelaki.
+ Hanya 3 dalamm 1000 kanak-kanak yang mempunyai lengkung yang besar dan memerlukan rawatan.

PUNCA-PUNCA
+ Skoliosis bukanlah satu penyakit keturunan.namun demikian,ada kemungkinan untuk skoliosis berlaku didalam sesebuah keluarga.
+ Punca berlakunya skoliosis dapat dikategorikan kepada beberapa punca atau faktor,antaranya :
1.idiopatik - skoliosis yang berlaku disebabkan faktor yang tidak dapat dikenal pasti,70% skoliosis yang dikesan merupakan idiopatik.
2.kongenital - skiolosis yang disebabkan kegagalan pembentukan tulang belakang ketika minggu 3 atau 4 di dalam rahim.
3.neuromuscular - lengkung yang berlaku disebabkan masalah kekejangan otot,atau masalah dengan kawalan saraf kepada otot.

+ Kesan daripada kecederaan tulang belakang atau kecederaan lain yang menyebabkan berlakunya kelengkungan abnormal pada tulang belakang .
+ Kaki  yang tidak sama panjang juga boleh mengakibatkan berlakunya skoliosis.


Thursday, 29 March 2012

letih kot !

SALAM SEJAHTERA KEPADA SEMUA YANG BACA :)

actually skg aq da kerja .. hehe .. epy la sbb aq ta pernah kerja kan ,aq stat keje smlm .. kerja aq wt burger je .. aq ingt mle2 wt burger je . rupanyer bnyk lagi kerja aq kne buat .. siyes letih na mmpos . smpai demam aq arini kerana keletihan .ahha .. siyes . aq amik kputusan na brenti la . aq ni sakit . taleh letih . bhya .. mk aq saran kn aq soh aq brenti .. so aq na brenti ..hehe .. skg bru aq seda cari duit bkn nye senang .. so ni pengajaran bg aq spya aq lebih jimat pas ni . hehe .. arghh !! nak rehat ! penat .penat !!

Friday, 16 March 2012

Dont judge its cover

ASSALAMUALAIKUM .

hehe . hai . za na crite ni .. tibe2 za teringt crite ni . act cite ni di cite oleh penceramah aq yg aq ingt smpai skg . tjuan cite ni sbnaye na bg kite berfkir lebih lg psl khidupan kite .. ok . aq crite la ..
situasi 1 - orng yg berpkaian biasa meninggal di masjid .. huu..orng rmai ckp . . baik bdk ni..syurga la die . :)
situasi 2 - berpkaian baik meninggal at club dgn btol ark di sekeliling die .. huu . orang rmai ckp . uish! bdk ni jahat .. neraka la die !! ><"
sebenarnya yg terjdi
situasi 1 - niat orng ni na curi tbung,tiba2 die kne heart attack .meninggal di msjid . so dlm fikiran korng pe? jahat kn?
situasi 2 - niat die ingin mnyeru kwn2 die kmbali ke jln yg lurus.. sdg berckp . orng rmai mnyerbu die dgn btol arak . dorng pkul die, die mniggal akibat perdarahan di kpla dgn btol kaca arak . baik ta? baik kn? :)

so moral of the story jgn menilai seseorng tu hnya pd luaran je .. sbanyer kn . orng yg brlagak baik,jahat sbnaye,orng yg berlgk jahat,die baik sbnayer.. tp ta semua la . ade yg baik tu bgus la,yg jht tu ta bgus la . .ada cara kite nak nilai orng ni baik ke ta, tgk pndgn die terhdp orng lain . orng yg baik adalah orng yg bersngka baik terhdp orng lain,orng yg jht adlah orng yg bersangka bruk pada orng lain . so . kite sume mnusia kn? ta adil la kite mnilai orng uh dripd luaran..sume yg berlku sume bersebab..hormat la stu sma lain . k . tu je la .ok bye .

Thursday, 15 March 2012

merepek la !!

ASSALAMUALAIKUM :)

ermm . lme gk an aq ta update . tde mnde na story ah . n skg aq ade mnde na story . hhaha(knp aq tibe2 glk?) dgn berkat kesabaran aq , doa aq,ta berputus asa . aq dpt blik dia !! ye, btol la orng kte . lau kite jadi baik orng yg bnci kite akn syg kite tw .. so ta sala jd baik kn? tp kne berpada-pada la .. sebab. orng yg baik mudah di pijak . (wt gaya pijak2) . hee .. so the moral of the story(nah kw !aq speaking) bersabar la slgi anda leh saba .. just lex . just cool .. lau ta saba sgt , kita bom je diri kite .. jgn orng lain . mnyusahkn . haha . (advise yg jahat dri aq ni) . dah .sekian je statement aq merepek ntah ppe ni !! ><"

Wednesday, 8 February 2012

surat untuk awak (Ain najihah)

salam .awak , izin kn saya tulis surat ini untuk awak,saya harap awak baca sampai habis.
-terima kasih sebab cuba untuk gembira kan hati saya...spnjg kite kenal,awak selalu buat saya gembira.. saya jahat juga,saya selalu buli awak smpai awak nangis, saya minta maaf ye awak..
-terima kasih sebab cuba penuhi apa yang saya mahu.walaupun awak tidak mampu,
-terima kasih sebab berusaha belajar untuk saya, setia pada saya..
-terima kasih untuk cuba yang terbaik untuk saya.semua yang awak buat ada sebab,saya hargai :)
awak tanak saya terluka sebab awak lagi,awak tanak saya berhabis duit untuk awak lagi,awak tanak saya rasa terkonkong di samping awak lagi,awak tanak saya menunggu awak lg,awal tanak saya mghrp tok awak lagi.
saya tahu semua itu, awak buat yang terbaik untuk saya.terima kasih awak,
-maaf kan saya kerana saya terlalu baik untuk awak,saya buat hanya ingin awak gembira,saya nak awak thu yg saya terlalu mencintai awak.
-maaf kan saya sepanjang kita kenal saya banyak melukakan hati awak.
-maaf kan saya jika saya terlalu mendesak terhadap awak, niat saya hanya ingin gembira kan awak,saya tak tw la jd sebalik nya,, saya da banyak buat awak rasa bersalah dengan saya. maaf kan saya awak.
-maaf kan saya jika saya menambah kan masalah awak.
-maaf kan saya jika saya terlalu manja,
-maaf kan saya sebab saya terlalu mencintai diri awak..
-maaf kan saya ,saya tak boleh melupakan awak.
awak,ingat janji kita dulu,kita still adik bradik kn lau kita putus? klau awak sruh lpekn jnji tu,saya trima.saya taleh paksa awak.saya hnya boleh stalker awak,perhatikn awk dri jauh.
sekarang saya hanya ikot keputusan awak,kalau awak ingin saya balik,awak kol je saya k,saya sdia untuk awak,, saya tggu. :) .

pesanan saya untuk awak=
awak jaga diri baik2.
jaga kesihatan awak,jge permakanan awak,jangan diet.
kawal tekanan minda awak,jumpa kawan,kawan penting bagi awak . tu je peneman awk sekarang,saya da tak de,:)
harap awak kembali pada saya suatu hari nanti.
ok lah . sekian. . assalamualaikum . awak. saya sangat mencintai awak..kalau awak trima saya balik,saya tak kan ulangi kesilapan saya awak,asal kan awak kembali pada saya . :)
i love u ain najihah binti mohd.zaidi <3

tentang dia

BEN . pertama kali aq add die aq mula timbul perasaan, perasaan yg taleh di buat2 . iaitu sayang . . n aq berniat aq na gmbira kn die . aq cuba dekati die . . ta sngke respon die baik terhadap aq , aq epy sgt .. bila da smakin rapat aq cuba untuk couple dgn die . dgn cara ni aq leh laksana kn niat aq tu .. die ta trime aq pd mulanya . krna die rasa aq permainkn die.aq cube yakin kn die . die trime aq . alhmdulillah . dlm mse smer ex aq kejar2 aq, aq buntu taleh na plih mne satu,, akhirnya aq buat kptusan aq trus ngn ben . aq ta sggup ngn ex aq, n then kitorng couple sperti biasa .. aq cri mcm2 cara tok buat die epy,aq na aq sentiasa ada disisi die,,alhamdulillah die epy sgt ngn aq,sjk tu perasaan cinta aq timbul at die.. huhu .. mkin hari mkin kuat,,
tapi tu terjdi 2 bulan yg lps.mse cuti . bile stat skola. die di hrus kn dok hostel,tok ringn kn beban mak die,ayh die keja slma 18 bulan(lau ta silap).so susa na anta die ulang alik ke skola . so die dok hostel, 2 mggu skli blik .. aq resah,aq takot die brubah,aq kuat kn smngt aq,aq korban kn mse aq mnggu die pulang . aq pjuk ati aq "tper ,nt die balik,kjp je,mse uh leh la aq ckp puas2 ngn die" .. setelah dua mggu berllu .saat yg aq tggu2,aq sgt gmbira. bile kol die . die mngis ,, die kate die mslh at skola,,blik uma pon ad mslh,,aq terdiam,,ati yg gmbira bertuka duka,terluka,, aq kuat kn ati aq, aq pjuk die,aq try wt die epy,tp wktu uh ade je hlgn,n aq ngde2 na belaian mnja dri die sblum tido, ta sngke reaksi die da bruba,,slps mlm uh ,aq kol die ta angkt,aq msj die ta bls,aq bertmbh luka,,aq sabar,aq kuatkn ati aq,aq bg die masa .. ta lme kemudian,, mslh die ta hmpir slesai,die mintk maaf,aq maafkn . sok nyer die blik hostel.2 mggu lg aq tggu,tnpa wt ape2,hnya leh kuat an ati aq je,aq tggu ari jumaat . aq pgg fon.. die kol gne public mngata kn die taleh blik,die ade enta ape nta,lpe da, die ate die cube blik ari ahd, hnya seari tok aq,trime ksih syg, n lg skli aq nghrp kitrng leh smbng lme cm biasa,gmbira cm dlu . tp sume tu ta terjd,, hnya kesedihan,gmbira skit,sdeh, sume punca dari aq, aq bnyk pendam.aq terluah at die,die terluka, aq mintk maaf sgt2 , bkn niat aq,, die ate tper, erm, lega skit, tp rasa cinta die at aq cm da ilang,aq dpt rasa, n aq mintk die berjnji "jangan hmpakn aq,plez,jgn kcewakn aq" . die jnji uh .. haha.. 2 ari kemudian iaitu ari ni . die mintak CLASH ! . hurmm ..kesetiaan,kepercyaan,kesabaran,usaha aq sume da hncur hnya dgn perkataan tu je,aq tw die tana aq tggu die lagi,die tana aq kcewa krana die lagi, die tana ni bertrusan . saya faham awk, i love you . saya harap die dpt jmpe orng yg lebih bgus dri saya.. amin :)

Tuesday, 17 January 2012

pd pkul 6;30 ptg td kot . sedang aq berjalan2 siram bunga di halaman rumah ku . tibe2 aq ternmpk satu benda . benda yg mnarik perhatian aku . n ta pernah aq lihat sblum ni. nak tau ni ape? sjenis kumbang la . tp aku ttw nme kumbng ni . dlu mse kecik2 aq sllu tngkp menatang ni . tp kler merah+hitam je . tp ni lain plak . kler berbza2. cantik ^^ . huhu . ats hijau+itam,tengah merah+itam,bwh kuning+itam . . lawa kn kumbang nie . ni aq tngkp gmba gne fon je . aq ta kmere yg cggih tu .aq bkn ank orng kaya . aq gne outo fokus yg leh nmpk kumbang nie . ha . tgk2 ^^

Monday, 9 January 2012

why?

kenapa aq jd tomboy? tiap kli orng na knl ngn aq,msti ad soalan ni ditujukn pd aq,disini aq crite..sebab=
1-ayah aq dulu ingin kn anak lelaki,tp yg kua "lelaki ta siap" <-aq la .
2-mse kecik2 dulu aq biasa bergaul dgn kwn lelaki.tade lansung kwn prmpuan.
3-aq ta selesa bile pakai pakaian prempuan..aq ta pndai na gaya kn.
4-aq berminat pd perempuan. lelaki tu ade la gk . tp skit kot. di sbbkn bnyk kes rogol berlku skg,mmbuatkn aq lebih benci pd lelaki.
5-sejak ayh aq pergi pd taon2010..aq mule bercita2 nak protect kluarga aq.ye la . sume girl.fhm kn?
6-aq mula msuk dunia "pengkid" yg pd dlu nyer aq mmg ta banie na jd "pengkid" sbb rmai yg kencam golongan nie . err. aq ta ase dorng jahat . cume keadaan sekeliling je yg jd kn dorng cm uh i mean lelaki ..rite? 
7-haha.. 2 je la kot .aq tade idea da nie . ase aq da crite. n korng fhm kn ? ta fhm. komen tnye aq . ok?
****************(blank)************** =_="

Sunday, 8 January 2012

aku kenal kn diri aq

Arini 1st day wt blog nie . ttw la ape jd ngn blog nie nt . ahha . mgkin aq bnyk mgarut kot . hehe .




-Hey there. my nme is Zazrien(bkn nme sbna).. aq seorng tomboy. knpa aq tomboy? pas nie aq akn cite ngn detail . jgn riso .haha(ade ke na tw) . ^^ . ok. bye tok arinie :D